Home » Alle bestemmingen » Kalimera, welkom in Griekenland!
Rhodos, Griekenland

Kalimera, welkom in Griekenland!

Iedereen kent natuurlijk de prachtige stranden van Kreta en Corfu of de Acropolis van Athene maar Griekenland heeft zoveel meer te bieden. Wat dacht je van de Samaria-kloof op Kreta, de middeleeuwse dorpen in Chios en de prachtige kloosters op Kythira. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand of naar cultuur en natuurlijk schoon, Griekenland is een veelzijdig vakantieland. Op de Griekse eilanden ontdek je de vakantiebestemming van je dromen!

Griekse eilanden

Vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen de verschillende plaatsen en eilandjes? Ga dan eilandhoppen! Griekenland bestaat uit zo’n 6.000 eilandjes en eilanden onder het Griekse vasteland en heeft meer dan 300 bewoonde eilanden. Zo heeft ieder Grieks eiland weer wat anders te bieden. Alle Griekse eilanden hebben hun eigen grootte, natuur, charme, historie, gebruiken en een enorme diversiteit aan huisjes (van spierwitte huisjes tot monumentale forten). De eerste Europese beschaving is ontstaan in Griekenland, geen wonder dat het land een rijke historie heeft.

Rhodos - Griekenalnd
Een uitzicht over een baai op het eiland Rhodos

De Griekse keuken

Wandel rond door de kleine Griekse dorpjes waar de lokale bevolking heerlijk zit te genieten op de terrasjes. Loop langs de smalle straatjes met Griekse tavernes die zorgen voor een gezellig karakter. Geniet van een heerlijk Grieks wijntje en de Griekse specialiteitenkeuken, een waar genot voor je smaakzintuigen. Griekenland staat bekend om haar befaamde keuken en haar grote gastvrijheid. Op Griekenland staan veel olijfbomen. Olijfolie is daarom ook de basis van de Griekse keuken. De Grieken zijn uitzonderlijk goed in de tafel vol zetten met lekkers zoals feta, olijven en zelfgemaakte hummus.

Natuur van Griekenland

Als natuurliefhebber ben je in Griekenland aan het juiste adres. Wandel langs prachtige rotsformaties, trek door de bergen, en bezoek een vulkaan.
Voor de wandelaars is Griekenland een lust voor het oog. De kleurrijke bergen en prachtige witte dorpjes geven een mooi contrast onder de Griekse zon.

Kos, Griekenland
Een stukje natuur van Kos

Heerlijk luieren op een zonovergoten strand? Goudkleurige zandstranden of hagelwitte kiezelstranden? Zonliefhebbers kunnen in Griekenland hun hart ophalen, aan zon, zee en strand is in Griekenland geen gebrek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.