Samsung gaat data tussen smart tv’s en servers in 2016 versleutelen

Samsung claimt in 2016 alle op het Tizen-besturingssysteem gebaseerde smart tv’s beter te beveiligen. Daarvoor heeft het een systeem gemaakt met de naam GAIA, dat onder meer malware moet stoppen en data tussen tv en servers moet versleutelen.

Volgens Samsung is het systeem belangrijk om de persoonlijke informatie van gebruikers te beschermen. GAIA valt uiteen in drie verschillende componenten. Ten eerste maakt het gebruik van een ‘veilige zone’, waarin Samsung belangrijke systeemfuncties beschermt.¬†Hoe dat precies werkt, maakt de fabrikant niet duidelijk.

Ten tweede versleutelt GAIA belangrijke gegevens die tussen de tv en verschillende servers worden verzonden. Het is onbekend of dat nu ook al gebeurt en Samsung verduidelijkt ook niet welke versleuteling de tv zal gebruiken. Daarnaast is er een ingebouwd antimalware-systeem dat ongeautoriseerde code moet opsporen en veranderingen aan het Tizen-besturingssysteem moet tegenhouden. Het besturingssysteem is ten slotte fysiek ingedeeld in een veilig en een algemeen deel. Gegevens in de twee delen zijn apart beveiligd. Een publieke sleutel in de chip moet zorgen voor de verificatie van persoonlijke informatie.

Het is niet duidelijk welke methodes precies zijn gebruikt om de beveiliging van GAIA te ontwikkelen. Samsung zet hiermee een stap in de richting van het zelf beveiligen van smart tv’s. In het verleden bleek dat dergelijke apparaten verre van veilig zijn. De dataprotectieverordening die onlangs door de EU is goedgekeurd bevat onder andere regels voor het beveiligen van apparaten¬†door bedrijven onder de noemer privacy by design.

Bron: Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.