Oculus Rift gaat verkocht worden tegen kostprijs

Oculus Rift gaat verkocht worden tegen kostprijs

Palmer Luckey, oprichter van Oculus, heeft zijn excuses aangeboden voor de slechte communicatie over de prijs van de Oculus Rift. Hij geeft aan dat de Rift wordt verkocht voor de kostprijs en dat het bedrijf er geen winst op maakt.

In een ama op reddit vertelt Luckey dat hij de communicatie over de prijs van het apparaat slecht heeft uitgevoerd. Hij doelt hiermee op het bekende citaat waarin hij zegt dat de prijs van de Rift in de buurt van de 350 dollar zou uitkomen. Hij claimt dat hij dit heeft gezegd om eerdere berichtgeving over een kostprijs van 1500 dollar te ontkrachten. De prijs van 1500 dollar die hij had genoemd was bedoeld voor de Rift met een pc die vr aankan.

De Oculus Rift is nu beschikbaar en kost 599 dollar, of 699 euro. Volgens Luckey wordt er op dit prijspunt geen winst gemaakt op de verkopen van de vr-set. Hij geeft aan dat dit komt door de kwaliteit van de onderdelen van de Rift, waaronder twee speciale oledschermen met een hoge verversingssnelheid en pixeldichtheid, en een goed volgsysteem. Echte specificaties van de onderdelen weigert Luckey vooralsnog te geven.

Op de vraag hoeveel spellen er beschikbaar zullen zijn voor het einde van dit jaar, antwoordt Luckey dat er minstens honderd games komen. Onder die honderd zitten er meer dan twintig die door Oculus Studios zelf worden ontwikkeld. Over de prijs van de games laat Luckey zich niet in detail uit, maar hij geeft wel aan dat ze zullen lopen van gratis tot aan het niveau van de hoger geprijsde spellen van grote uitgevers. Over het algemeen moeten ze gelijklopen met de prijzen voor pc- en consolegames. Over de prijs van de controllers laat Luckey niets weten; hij geeft aan zijn les over het geven van prijsschattingen te hebben geleerd.

No Comments

Post a Comment