Hoe is het met de hernia?

Een aantal maanden geleden heb ik een blog geschreven over mijn gezondheid. Helaas is er in juli een nekhernia geconstateerd en hier ben ik tot op de dag van vandaag behoorlijk zoet mee.

In de vorige blog schreef ik dat er gesprekken zijn geweest met de neuroloog, ze heeft tijdens de gesprekken een plan van aanpak gemaakt voor mij en hier zijn we mee van start gegaan.
Het idee is een natuurlijk herstel van de hernia, door middel van rust en beweging (combinatie bestaat echt) zou de hernia terug gaan trekken en zou de genezing van de zenuw de vervolgstap zijn.

Mensen die mij goed kennen weten dat ik niet een jongen van geduld ben. Als ik iets wil of gedaan wil hebben, moet dit ook direct gebeuren. Ook wanneer ik iets wil kopen, wil ik het niet morgen of overmorgen, maar dan wil ik het nu, per direct. Ja, hier ergert mijn vrouw zich ook mateloos aan.

Pijnpoli
Terug naar de nekhernia, aangezien afwachten niet mijn sterkste kant is, en de pijn met de dag meer wordt (ondanks de Oxycodon, waar bij ik momenteel op 70mg per dag zit) heb ik een afspraak laten maken bij de pijnpoli.

Oxycodon, morfine achtige opiaten.

We gaan een pijnblok zetten is het idee, spuit erin, de medicijnen het werk laten doen en met grote stappen vooruit! Met rust en pijnblok was de prognose dat de hernia snel zou slinken.
Alleen slaat een pijnblok ook vaak niet aan bij mensen, of heel kort.
Bij mij sloeg het blok totaal niet aan, ik heb het hele weekend duizelig met veel pijn plat gelegen en na het weekend was de pijn weer net zoveel als voor het pijnblok.
Leuk geprobeerd maar helaas!

Ondertussen
In de tussentijd heb ik weer gesprekken gehad met de neuroloog en ze schreef mij een extra medicijn voor, genaamd Pregabaline.
Uiteraard ben ik zo’n Hollander die niet weet wat het voor medicijn is en ga ik op zoek via mijn grote vriend Google.
5 sites verder met lezen blijkt de medicijn behoorlijk heftig te zijn en schijnt het dezelfde effecten te hebben als GHB. Top! Kan er wel bij, bij de morfine pillen. Ben toch al een wandelende zombie.

Ik heb veel gesprekken met mijn fysiotherapeut die bekend staat als een specialist in zijn vakgebied “nek en schouders” in de gehele regio, en heeft mij enkele adviezen gegeven wat ik het beste kan doen in mijn situatie.
Meer lijntjes uitzetten is het idee, want vanuit het ziekenhuis is het: rust houden meneer Heijmans, rust houden.

Operatie
Ik heb op advies een afspraak laten maken bij de Neurochirurg. Zodat er nog een specialist naar mijn hernia kan kijken en mij advies te geven.
Leuk joh, 3 maanden wachttijd om een afspraak te plannen.
De afspraak stond en ik ben in de middag samen met vrouwlief naar het ziekenhuis gereden.
Toch wel zenuwachtig ging ik het gesprek in met de neurochirurg.
Na een heel fijn en prettig gesprek te hebben gehad, kreeg ik direct antwoord en werd mij verteld dat ik binnen 6 weken onder het mes ga! Dit is nodig omdat nu de zenuw alleen nog gekneusd is en bekneld. Wanneer ze mij langere tijd laten wachten kan de zenuw kapot gaan en zal het een chronisch verhaal gaan worden. (vandaar de rust).

Ik zal rond Kerst geopereerd worden aan de hernia.
Ze zullen via mijn keel naar binnen gaan en een tussenwervelschijf weghalen.
de hernia zal worden verwijderd en er zal een titaniumschijf teruggezet gaan worden.

Ik zal aankomende week de intake krijgen in Tilburg, waar de operatie zal plaatsvinden en ik ben mijzelf op dit moment al mentaal aan het voorbereiden.
Ik vind het behoorlijk spannend
Er zijn mensen die tegen mij zeggen dat ze het ook hebben gehad en dat het niets voorstelt.
Kan wel zijn denk ik bij mijzelf, maar ik vind het behoorlijk eng.
Is toch je kop waar ze aan zitten.

Het schrijven van dit stukje tekst heeft mij meer dan een week gekost, om maar aan te geven hoeveel moeite en kracht mij dit kost om te schrijven, laat staan andere dagelijkse “normale” bezigheden.
Ik had niet verwacht hoeveel impact de hernia kon hebben op mijn leven.
Hopelijk bied de operatie de verlossing en kan ik aankomende zomer weer lekker genieten van alles.

Ik hou jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.