Gerucht: Twitter schrapt voor eind maart limiet van 140 karakters

Twitter is van plan de limiet van 140 karakters voor tweets voor eind maart te verwijderen. De limiet van 140 karakters is het meest kenmerkende onderdeel van de berichtendienst. De tijdlijn zou er voor gebruikers desondanks hetzelfde uit moeten blijven zien.

Twitter zou overwegen om nog altijd 140 karakters te tonen en vervolgens via een knop mogelijk te maken dat gebruikers een tweet uitvouwen, zodat zij de rest van de tweet kunnen zien. Op die manier zijn langere tweets mogelijk zonder dat gebruikers ver moeten scrollen om een lange tweet voorbij te gaan, meldt Recode op basis van meerdere anonieme bronnen. De limiet zou komen te liggen op tienduizend karakters, iets dat in dm’s nu al mogelijk is.

Mijn vermoeden is dat er veel Twitteraars om deze reden zullen afhaken.

Er zijn nog diverse problemen die Twitter voorziet. Zo zou het mogelijk worden om veel meer mensen te noemen in een tweet, wat meer spam mogelijk maakt. Ook is het ontwerp hoe lange tweets eruit moeten zien nog niet klaar.

De beperking tot 140 karakters zit vanaf het begin in Twitter en is een van de meest onderscheidende en kenmerkende elementen van het sociale medium. Het is onbekend wat Twitter denkt te bereiken met het mogelijk maken van langere tweets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.