Dutch Comiccon in aantocht

Nog dik een maand wachten en het is eindelijk weer zover, de Dutch Comiccon zal 26 en 27 maart 2016 weer een feit zijn.

Afgelopen jaar is het de eerste editie geweest van de Dutch Comiccon, een Nederlandse versie van de Amerikaanse, o zo beruchte stripboeken beurs.
De Comiccon begon in 1970 als de Golden State Comic Book Convention en is omgedopen tot Comiccon.

Dutch Comiccon

 

De Comiccon bestaat uit een groot aantal workshops, tentoonstellingen en panels. Oorspronkelijk was het evenement enkel gericht op stripboeken, maar tegenwoordig behandelt de Comiccon een groot aantal media zoals films, televisieseries, videospellen, ruilkaartspellen, speelgoed, manga, anime en webcomics. Er vinden previews plaats van aankomende films, en er worden interviews en conferenties gegeven door bekende sprekers (zoals beroemde acteurs, schrijvers en regisseurs). Sinds 1974 wordt op de Comiccon jaarlijks de Inkpot Award uitgereikt. Verder vinden de uitreikingen van de Will Eisner Awards plaats tijdens de ComiccCon.

Uit het succes van de Comic-Con zijn twee andere soortgelijke bijeenkomsten voortgekomen: WonderCon en Alternative Press Expo.

De Comiccon is een begrip geworden in de wereld en wordt in meerdere landen gehouden, waaronder sinds 2015 in Nederland.

Natuurlijk was ik in 2015 van de partij, de mannen die de Con hebben georganiseerd hebben flink uitgepakt met meerdere artiesten en tekenaars. Ook mocht het niet ontbreken aan de beruchte Cosplay Events. De drukte was op sommige momenten niet te verwerken, hier zullen ze, en daar ben ik van overtuigd dit jaar zeker wel op inspelen.

 

Dit jaar mag het zeker ook niet ontbreken aan artiesten en tekenaars, zo ben je zeker in je element als je een fan bent van The Walking Dead, vorig jaar was er ook al een Q&A (question&answer) met acteurs van the Walking Dead, ook dit jaar zal TWD vertegenwoordigd worden door niemand minder dan: Seth Gilliam.

Dutch Comiccon, 26 en 27 maart 2016, Jaarbeurs Utrecht

De Cosplay staat weer op de planning en natuurlijk zullen de shops en merchandise niet ontbreken!

De kaartjes zijn al tijden in de pocket, ik heb er weer zin in!
Nog 1 maandje wachten en dan mogen we weer naar Utrecht.

Ook geïnteresseerd in de Dutch Comiccon?
Kijk hier op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *