Dagje rondstruinen in Amsterdam

Gisteren aan het brainstormen… wat zullen we 3e kerstdag gaan doen.
We kunnen de zondag rustig aan doen, of we gaan met de kinderen naar de hoofdstad.

Even polsen bij onze oudste dochter (3.5 jaar) of ze zin heeft om met de boot door de grachten te varen, hebben wij de hele reis gehoord dat we met de boot mee gaan. Ook de jongste dochter (bijna 2 jaar) was enthausiast en bleef roepen: boot!! boot!!

Na een uurtje rijden komen we bij afslag Arena aan, echter staat er al vroeg op de borden; Vol.
Balen maar geen probleem, op naar de Zeeburg! is nog een fijnere P+R dan de Amsterdam Arena, vlak bij de Javakade, dus met de tram is het maar 5 minuten.

Geparkeerd en met de tram mee, was ook al een beleving voor de meiden! ze zijn gek van de treinen.

En daar zijn we! in mijn ogen de mooiste stad van Nederland.
Ik kom er regelmatig maar de stad blijft me altijd weer verbazen.
We stapten de tram uit en de woorden Boot! bleven nog steeds rondvliegen om mijn oren.
Meteen maar een rondvaart met de rondvaartboot door de grachten.

Rondvaart door de grachten van Amsterdam

Uurtje rondgevaren, nu lekker rondstruinen! de lucht zag eruit of het ieder moment kon gaan regenen maar toch bleef het droog.
Van de Dam, door de Kalverstraat.
Wat mij wel opviel was dat er maar weinig “echt” winkelende mensen rondlopen over de Kalverstraat (niet dat deze winkelstraat nog iets is van wat de straat vroeger was).

Na een goede lunch zijn we via de Herengracht en de Singel richting de 9 straatjes gelopen om hier een uurtje rond te struinen.
9 straatjes Amsterdam

De 9 straatjes uitgepluist en door naar de Jordaan! even rondgewinkeld en geslentert, paar foto’s gemaakt en door richting de Westerkerk.
Johnny Jordaan Plein Amsterdam
Bij de Westerkerk aangekomen, even gekeken naar de rij, die van het Anna Frank huis om de hoek achter de kerk startte.
Gelachen naar de toeristen die veel foto’s hebben gemaakt bij het huis en verder gelopen richting de Amsterdam Sofitel Legend The Grand, en vanuit dit hotel over de Oudezijds Voorburgwal naar de Zeedijk.

De lucht van pas opgerookte Marihuana komt je tegemoet en ineens krijg je een opmerking van je jongste dochter… kijk papa paddestoeeeeeel…. en natuurlijk als je kijkt zie je de paddestoel aan de gevel van de Coffeeshop; The Magic Mushroom… natuurlijk flink gelachen, en daarna rustig doorgelopen richting de Zeedijk en naar de tram. een mooie en leuke dag gehad met mijn 3 meiden in “mijn” stadje Amsterdam.

Zeedijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *