Crytek kondigt Oculus VR-game ‘The Climb’ aan

Crytek kondigt Oculus VR-game ‘The Climb’ aan

Crytek ontwikkelt een nieuw spel speciaal voor virtualrealitybrillen. ‘The Climb’ is een bergbeklimmingsgame die moet verschijnen rond de release van de Oculus Rift in 2016. Het spel wordt bestuurd door middel van een combinatie van de bril en een controller.

Crytek

Het spel wordt ontwikkeld met Cryteks eigen Cry-engine en werkt alleen met Oculus VR-apparaten. Het spel laat de speler rotsen en bergen beklimmen in verschillende continenten. Tijdens het klimmen ziet de speler alleen twee handen die hij moet aansturen. Voor de rest kan de speler volledig om zich heen kijken om zowel de afgrond onder zich als het resterende traject boven zich te zien.

De besturing van vr-brillen kan volgens Crytek in combinatie met zowel de Xbox One- als de Oculus Touch-controller verlopen. GameSpot zegt tijdens zijn preview een Xbox 360-controller te hebben gebruikt. De Oculus Rift wordt dan gebruikt om te richten waar de speler zijn handen plaats, de controller wordt gebruikt om de acties zoals springen uit te voeren.

Crytek The Climb

Op basis van de beschikbare informatie lijkt ‘The Climb’ een soort level-based virtualreality-platformer te worden. Ook zal de game time-trials en multiplayer bevatten. Volgens The Verge is er nog geen prijs bekend voor de game, deels omdat Crytek en Oculus nog niet hebben bepaald wat de prijs voor virtualrealitygames moet worden.

De minimale vereisten voor het spelen van de game zijn gelijk aan de vereisten van de Oculus Rift. Voor het spelen van het spel is dus minimaal een Intel Core i5-4590, een Nvidia GTX 970 of Radeon R9 290, en Windows 7 nodig. Dat in combinatie met de Oculus Rift, die in het eerste kwartaal van 2016 wordt verwacht.

Bron: Gamespot

No Comments

Post a Comment