Consumentenversie vr-bril Oculus Rift gaat 699 euro kosten

Consumentenversie vr-bril Oculus Rift gaat 699 euro kosten

Consumenten kunnen vanaf woensdagmiddag voor het eerst de vr-bril Oculus Rift pre-orderen. De vr-bril gaat 699 euro kosten. Oculus levert de bril uit vanaf 28 maart, zo laat het bedrijf weten in zijn shop. Tot nu toe kwamen enkel ontwikkelaarsversies uit van de vr-bril.

VR Bril Oculus Rift gaat € 699,- kosten!

Nu de vr-bril daadwerkelijk te bestellen is, komt het product meer dan 3,5 jaar na de Kickstarter-campagne op de markt. Mensen die destijds het project hebben gebackt op Kickstarter, komen in aanmerking om gratis een Kickstarter Edition van de bril te ontvangen. Voor Nederlanders en Belgen kost de bril 699 euro, wat inclusief verzendkosten uitkomt op 741 euro.

Volgens eerdere berichten laten de Touch-controllers nog even op zich wachten. Oculus zou meer tijd nodig hebben om ze te perfectioneren. Wie hem pre-ordert, komt automatisch op de lijst voor de controllers. Kopers die er vroeg bij zijn krijgen bovendien zowel de games EVE: Valkyrie en Lucky’s Tale gratis. Oculus is eigendom van Facebook na een overname.

De bril zal binnen enkele maanden leverbaar zijn. Het is niet de eerste vr-bril van Oculus die uitkomt. Het bedrijf werkte eerder samen met Samsung om de Gear VR op de markt te brengen. De consumentenversie daarvan kwam in november vorig jaar uit en vereist een dure Samsung-smartphone voor het beeld en de processorkracht.

Bron: Nu

No Comments

Post a Comment