Betaalvereniging Nederland komt met iDeal betalingen via QR-code

Betaalvereniging Nederland, beheerder van iDeal, komt volgend jaar met de mogelijkheid om iDeal-betalingen te doen via QR-codes. Winkels kunnen een QR-code genereren die de klant direct leidt naar een pagina om de betaling te kunnen doen.

Door QR-codes moet betalen via iDeal met smartphones makkelijker zijn, zegt woordvoerder Gijs Boudewijn van Betaalvereniging Nederland in een interview met BNR Nieuwsradio. Boudewijn noemt het betalen per QR-code als een toekomstplan voor iDeal. Het betaalsysteem moet volgend jaar werkelijkheid worden.

QR-codes zijn vierkante codes met blokjes, die telefooncamera’s via apps kunnen scannen. Omdat het een gestandaardiseerde code is, is het mogelijk om een gegenereerde link in de code te stoppen om daarmee de klant direct naar de juiste betaling te leiden.

Details over wanneer het systeem beschikbaar is en welke winkeliers interesse hebben in de implementatie ontbreken nog. Betalingen via iDeal lopen nu via links in webwinkels, maar fysieke winkels hebben nog geen mogelijkheid voor iDeal-betalingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.