Samsung komt met TipTalk, de Welt en Rink, nieuwe must haves voor de gadgetfans

Een horlogeband van Samsung maakt het mogelijk om te bellen door de vingertop tegen het oor te houden. De horlogeband geleidt het geluid via het menselijk lichaam, wat het meeluisteren van het gesprek zou moeten bemoeilijken.

De TipTalk heeft de vorm van een horlogeband voor zowel smartwatches als analoge klokjes, zegt Samsung. De TipTalk maakt verbinding met de smartphone, vermoedelijk via bluetooth, om gesprekken te kunnen opnemen en voeren. Het menselijk lichaam geleidt het geluid onhoorbaar, waarna het hoorbaar wordt door de aanraking van de vingertop tegen het oor.

TipTalk

Hoewel Samsung niet in detail treedt over hoe de TipTalk werkt, gebruikt het bedrijf vermoedelijk dezelfde methode als Disney Research enkele jaren geleden probeerde voor zijn onderzoeksproject Ishin Den Shin. Een computer zet daarbij de geluidsgolven om in een signaal dat het menselijk lichaam kan transporteren. Bij een aanraking vormen de vingertop en het oor samen de speaker en zetten het signaal weer om naar hoorbaar geluid. Naar verluidt werkt TipTalk samen met het Chinese BeStar voor zijn horlogeband.

TipTalk is geen product van Samsung zelf. Het conglomeraat wil innovatie stimuleren door medewerkers te helpen tijdelijk een externe start-up op te zetten als zij een idee in een product willen omzetten. Als dat niet werkt of als het product klaar is, komen zij weer terug bij Samsung. Via deze constructie wil het bedrijf voorkomen dat goede ideeën verzanden in de bureaucratie van Samsung, dat niet alleen heel groot is, maar ook een sterke hiërarchie heeft.

Rink

Naast de TipTalk toont Samung op CES meer vruchten van deze constructie. De WELT is een broekriem die dienst doet als fitnesstracker, terwijl rink een manier is om games te besturen in virtual reality met een armband.

De Welt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.